Educació Blanquerna: de novembre 2010

dilluns, 29 de novembre del 2010

0

QUÈ ÉS JCLIC?


Jclic està format per un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diversos tipus d’activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, etç...

Les activitats no acostumen a presentar-se soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d’activitats i una o més seqüències, que indiquen l’ordre en que s’han de mostra.

Per a més informació sobre aquesta aplicació clica aquí.

El dia 29 de Novembre en Jordi ens  va demanar que creesim un Jcli. El tema va ser La Tempesta, ens va demanar que busquesim tres imatges, una de un nuvol, una de llamps i una de pluja.

Quan vàrem tenir les imatges vam entrar al JClic Authors i vam guardar les tres imatges, per guardar-les s’ha d’anar a la pestanya “Mediateca”. A partir d’aquí vam començar a crear tres jocs diferents, primer amb una de les imatges que ell ja tenia vam crear un puzle, després varem crear un joc d’associació de paraules, un altre d’ordenar una frase i per últim un joc d’associació amb paraules i imatges. 

Per a crear un joc  s’ha d’anar a la pestanya “Activitats”, una de les coses a tenir amb compte es si es vol posar temps per a l’activitat (comptador) i si es vol posar ajuda (ajudes).

Fonts d'informació:  Zona Clic

diumenge, 28 de novembre del 2010

0

CREATIV COMMONS


Creativ Commons és una organització dedicada a promoure l’accés a la cultura i a una major flexibilitat de les lleis de propietat intel·lectual.

Aquesta organització ofereix diferents llicències. L’objectiu és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies.

Quan un autor posa una llicència Crative Commons a la seva obra, dona permís perquè es copií i es distribueixi. A més a més decideix si accepta que es faixi servir per a fins comercials o si deixa que es facin obres derivades.

Per a entrar a la web de Creative Commons clica aquí


Dintre d’aqueta web es poden buscar imatges, videos i música lliure, a través del Google, Flickr del Jamendo...

Video tutorial de Crative Commons,



Fonts d'informació: Blog del Jodri Simón 
Ciber Pais
0

POWERPOINT


L’US  TRADICIONAL

Dins del que podríem anomenar la utilització tradicional de les presentacions no tot és negatiu, ara nomenarem una sèrie d’avantatges:

  • L’alumne sempre té en pantalla una guia que s’està dient o dels termes claus.
  • Permet incorporar imatges il·lustrades
  • Permet crear esquemes de manera que és fa més intel·ligible la matèria
  • Podem encertar  tota mena d’elements multi medials com ara: imatge, so, vídeo...
  • L’alumne té més facilitat per prendre apunts
  • Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquen el significat dels continguts

També nomenarem  una quants desavantatges:

  • Molts cops hi ha massa informació en les diapositives
  • L’orador ja no explica, es limita a llegir la pantalla
  • Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense ordre estètic
  • Abús dels elements multimèdia
  • Si incorporem molts efectes d’animació i transició, correm el ric de que l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs.
  • S’estableix un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de l’oient que va llegint a un ritme diferent.

LÚS CREATIU

Nombrarem un seguit de trets que identifiquen un ús concret de les presentacions com una modalitat innovadora:

  • Presentacions que treballen en espais que van més enllà de la situació de classe formal.
  • Presentacions que cerquen i provoquen la interacció professor/alumne o al contrari
  • Presentacions que incorporen elements propis del llenguatge audiovisual com un element més que ens facilita l’expressió a classe
  • Presentacions que faciliten la creació i l’aprenentatge cooperatiu
  • Presentacions que propicien l’estructuració, la síntesi i la reflexió del continguts
  • La no limitació de l’ús del programa PowerPoint a les presentacions
  • El PowerPoint dóna suport i potencia les metodologies que vulguem emprar a classe
12 PROPOSTES D’ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL POWER POINT

  1. Substituir les tradicionals diapositives de fotografies
  2. Crear una presentació amb una diapositiva central que contingues una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s’obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada i es podria habilitar altres diapositives amb detalls d’aspectes destacables. Tot plegat acompanyat de botons per poder anar endavant i endarrere
  3. Fer possible l’accés aleatori a qualsevol imatge o ampliació de manera que és pogués adaptar al ritme i/o interessos de la classe.
  4. Podríem crear un”sac” de sons i melodies de manera que, mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accés a un repertori.
  5. També ens pot servir per crear material escrit. És molt més fàcil crear esquemes amb PowerPoint que amb Word, o adjuntar i posar un marc a un parell de fotografies  és més fàcil amb PowerPoint que no amb PhotShop.
  6. Crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivador. Les possibilitats d’interactivitat del propi programa acompanyen a la interacció amb el grup classe.
  7. Demanar als alumnes treballs feta amb PowerPoint, aprofundint així en l’esforç de l’alumne a sintetitzar els conceptes.
  8. En el cas dels més petits, podem portar preparat un paisatge i anar col·locant els animals on correspongui.
  9. Fer servir el PowerPoint com si d’una pissarra es tractés.
  10. Acabar de construir les presentacions fetes amb PowerPoint entre tota la classe.
  11. Amb els més petits podem tenir en les diapositives del PowerPoint imatges dels protagonistes, els decorats, els instruments que apareixeran a la història, així com alguns sons i, sobretot, diferents finals per poder triar.
  12. Amb una diapositiva de PowerPoint podem recollir idees.
Si voleu més informació sobre el PowerPoint cliqueu aquí

Fonts d'informació: Blog del Jordi Simón

dissabte, 27 de novembre del 2010

0

LA FAGEDA

 La Fageda neix l'any 1982 per iniciativa de professionals de làmbit de la psiquiatria, entre ells i com a principal fundador Cristòbal Colón.Els fundandors tenien la necessitat d'acollir les persones amb discapacitats psiquiques i mamalties mentals de la comarca de la Garrotxa; per tal que el treball pogues actuar com element rehabilitador per aquestes persones.La Fageda es troba al vell mitg del Parc Natural de la Garrotxa. És un indret verd i profund com mai cap més n'haguis trobat al món.Hi trobem 6 seccions d'activitats empreserials on gràcies a aquestes donene feina a més de 250 persones: - Planta d'explotacio ramader- Planta d'elaboració de productes làctics- Planta d'elaboració de gelats- Vivers de plantes- Manteniment d'espais públics- Taller d'artesaniaLa fageda és titular d'un servei de teràpia ocupacional i de serveis residencials per a les persones que o be no tenen familia o be aquestes no s'hen poden ocupar.Es tracta a les persones amb tota la seva dignitat. Amb el seu treball recuperen l'autoestima, es sente útils, importants i reconeguts per la mirada dels altres. No es parla de discapacitats o disminuits, sinó de persones amb capacitats diferents.    La Fageda
View more presentations from roser6161.

dimecres, 24 de novembre del 2010

0

MAPES CONCEPTUALS

Un mapa conceptual és un conjunt de conceptes, representats per nòduls, els quals es relacionen mitjançant enllaços.

És un instrument molt útil per afavorí l’aprenentatge amb sentit. Es tracta d’un mètode per aprendre, basat en la comprensió i en la relació dels conceptes previs, en ves de amb la repetición.

Per això els mapes conceptuals es fan servir freqüentment en l’àmbit docent, encara que també són una eina molt important per la gestió de projectes de qualsevol empresa.

Per a més información dels mapes conceptuals clica aquí.

Un dels programes per crear mapes conceptuals és el CmapTools, el podeu descarregar aquí.  Amb Aquest programa es poden convertir els esquemes directament en format web , cosa que facilita enormemente la publicació i difusió dels treballs.

A la classe del 22/11/2010 en Jordi en va demanar que féssim un mapa conceptual de l'escrit penjat al seu blog "El dinar de Nadal"




Fonts d'informació: Blog Malavida

diumenge, 21 de novembre del 2010

0

iGOOGLE


QUÈ ÉS IGOOGLE?

iGoogle és un servei del Google. És una pàgina d’inici personalitzable basada en “Ajax”, molt semblant a “Netvibes, My Yahoo y Windows Live Personalized Experience”. En un principi es va posar en marxa el Maig del 2005. Les seves característiques inclouen la capacitat d’incerta web feeds y Googe Gadgets.

Posteriorment va ser renovada i ampliada a l’Abril del 2007, i actualment està disponible en diferents i variades versions de Google.

iGoogle suporta l’ús dels gadgets especialment desenvolupats per a mostrar el contingut a un usuari de la pàgina. Els gadgets poden col·locar-se a diferents pestanyes dintre del iGoogle i és pot desenvolupar un gadget per qualsevol necessitat.
Amb iGoogle, els usuaris poden seleccionar temes únics de la pagina principal de Google.er
Adjunto un video tutorial del iGoogle:



Fotns d'informació: Wikipedia
Video: YouTube
0

DIA A L'ESCOLA "CAN PALMER"

Avui dia 16 de Novembre he anat a passar el dia a l’escola Can Palmer a la classe de P4. Nomes arribar tots els nenes m’han anat preguntant com em deia i si em quedaria tot el dia i La professora m’ha rebut amb els braços oberts.

El primer que han fet els nens a classe ha estat passar llista, m’ha fet molta gracia perquè tenien tots els noms, fets amb paper i plastificats, enganxats a la paret amb velcro. La nena que ha passat llista ha anat dient els noms i els nens havien de respondre: si que hi soc, bon dia. A part tenien enganxat a la paret una casa dibuixada i quan un dels nens no ve a classe, el seu nom el posen a la caseta i un cop s’ha acabat de passar llista conten els nens que falten i posen al costat de la caseta el número.

Després han comprovat el dia que feia i han enganxat un sol a sobre del Dimarts (també tenien els dies de la setmana a la paret).Un altre nen ha escrit a la pissarra la data amb el dia de la setmana i el número.

Amb la professora Mª José em anat a la biblioteca on hi havia una pissarra tàctil, els nens han estat dibuixant en aquesta pissarra a través de símbols que la professora i posava, es a dir, per exemple la professora ha dibuixat dos líneas i els hi ha preguntat als nens que què es podia dibuixar amb aquestes dos líneas, els nens han anat sortint a la pissarra i han anat dibuixant. Després dels dibuixos la Mª José els hi ha explicat un conte el qual tenia representat amb un power point.

A les 11 després del pati, ha vingut la tutora dels nens i els hi ha fet fer la fitxa del “dos” els nens han tingut que resseguir tots els dosos que hi havia ( sortim del cap i baixem cap als peus) i han tingut que posar el seu nom (el qual tenien escrit en unes fitxes) i la data com la de la pissarra.

Més tard a fet sortir diferents nens a escriure paraules a la pissarra, com ara MICU, LILA,  els nens coneixen les lletres a través dels diferents noms dels nens de la classe, la professora els hi preguntava, qui te una L? I el nen deia la Laia i la Laura. Es una bona manera de que vagin coneixent les lletres, m’ha semblat molt interessant.

Quan els nens han tornat de dinar, la classe s’ha dividit, un grup s’ha quedat amb la tutora pintant una fitxa i l’altre han anat amb una altre professora a fer 3.6. La professora ha tret una capsa plena de pinces de colors, a través de les pinces els ha fet diferenciar-les per colors i per mides. Amb una cartolina els hi ha fet seguir una sanefa amb les pinces a través dels colors.

Durant una hora, a la classe han vingut dos nens autistes amb una professora que els vigilava, durant una hora al dia, els integren amb els nens de classe perquè tinguin contacte amb ells. 

Ha sigut una experiència molt interessant ja que mai havia tingut contacte amb els nens, a una escola.M'ha servit per veure que realment es una feina que segur m'agradara molt. M'encanten els nens!


0

ANEM A L'AUDITORI


Avui dia 17 de novembre em anat a l’auditori de Barcelona. La primera activitat ha sigut anar a visitar el museu, un cop allà ens han fet passar a una sala on ens han repartit unes cartolines on hi havia la foto i el nom de diferents instruments.

Després ens han fet passar al museu on i teníem de localitzar els diferents instruments de les cartolines. Un cop trobat l’instrument, el guia ens ha fet una petita explicació del instrument com ara, com funciona, amb quin material estan fets, a quin grup d’instruments pertanyen, les diferents parts de l’instrument...

Els instruments que ens han explicat han sigut:

  • La flauta: instrument de vent fusta 


  • Balafo: instrument de percussió, es molt antic i la caixa de ressonància esta formada per carbasses.
  • Arpa: instrument de corda
  • Violí: instrument de corda
  • Trompa: instrument de vent metall, no te notes, les notes es fan amb la posició del llavis o amb la força amb la que es bufi.
  • Piano: instrument de corda, es toca amb el teclat i amb els pedals, hi ha pianos que tenen fins a set pedals
  • Guitarra: instrument de corda
  • Tamborí: instrument de percussió fet de pell

M’ha semblat una activitat molt interessant ja que he pogut descobrir molts instruments que no coneixia. També em pogut observar instruments molt antics i de totes mides, un dels que m’ha fet molta gràcia ha estat el “Balafo” ja que te com a caixa de ressonància unes carbasses, grans i petites per a fer diferents notes i per la part del davant esta decorat amb palla.

Quan em acabat l’activitat em tornat a la sala del principi, en aqueta sala hi havia diferents instruments per tocar i provar, hi havia una guitarra elèctrica, una arpa, un orgue i un violi.

De cara als nens, em sembla una activitat molt atractiva. Quan els professors preparen l’activitat d’anar a l’auditori, ja poden preparar a la classe la sortida treballant els diferents instruments que es veuran al museu, ja que d’aquesta manera, els nens podran reconèixer els instruments que s’hi trobaran al museu
.
Un cop al museu quan el guia els hi reparteixi les diferents cartolines perquè busquin els instruments per grups, els nens, segurament mostraran un gran interès per trobar-los ja que penso que es una bona manera d’inquietar al nen, es un repte per a ells.

Després de fer aquesta activitat,em anat a l’auditori on em pogut veure “L’OCELL DE FOC”. L’auditori estava ple de nens de primària i me sorprès de veure l’atenció que hi han posat i lo bé que s’han portat.
L’audició estava formada bàsicament per instruments de vent, percussió i alguns de corda. 

Durant el primer quart d’hora d’audició la música ha sigut molt relaxant i tranqui-la, per això, semblava que els nens es començaven a inquietar, ha cansar, però de cop la música a fet un canvi de ritme amb cops forts i secs i els nens s’han despertat de cop, inclòs alguns han cridat espantats.

Després d’aquest canvi de ritme, el director s’ha girat cara al públic i els hi ha demanat als nens que cantessin la cançó de l’Ànec, tots els nens han cantat juntament amb l’orquestra la cançó. Seguidament han tocat la cançó del TICO TACO amb molt de ritme i tots els nens, i fins i tot nosaltres, ens hem posat a ballar des de la butaca.

He trobat que aquest concert, és una experiència molt maca i rica per als més petits ja que és un concert molt encarat a ells, ja que fins i tot els músics han fet petites actuacions de cara els petits. Quan ha començat el concert, el director ha sortit disfressat amb un barret de punxes i a fet de director darrera d’una pantalla on nomes es podia apreciar la seva ombra.



0

ANEM AL MNAC

Avui dia 18 de Novembre em anat al Mnac. Em anat a veure la representació de Fades, un cop allà una guia ens ha explicat en que consistia la visita, en ha dit que es una visita per a nens i per tant ens ha demanat que nosaltres ens fiquéssim en el paper.

La visita ha començat buscant per tot el museu la fada de l’aigua. La guia ens ha portat fins a un racó on hi havia una caixa, dins de la caixa si trobava la fada de l’aigua dormint. La guia, com fa amb els nens, ens a fet que la despertéssim (la fada era una titella), un cop s’ha despertat ens ha preguntat perquè fèiem servir l’aigua (els nens contesten, per dutxar-se, per veure...) i ens ha dit que ella la fa servir per netejar.

La fada de l’aigua, ens ha mostrat un quadre que hi havia al darrera on i sortia una fada nua, i ens ha començat a preguntar que hi veiem en el quadre, em dit: un nen, flors al terra, flautes, una manta al terra, que es de dia....( això serveix perquè els nens es fixin en els detalls del quadre). Després ens ha explicat que era la fada de la flauta. Ens ha fet tapar els ulls i ens ha dit que escoltéssim. Un de nosaltres era l’encarregat de tocar la flauta (en el cas d’una classe o fa la mestra) i els dames amb els ulls tapats l’havíem d’escoltar i aixecar la ma per dir que l’havíem sentit.

Tot seguit la fada ens ha dit que podíem anar a conèixer les altres fades del museu i ella s’ha posat a dormir. Ens em aixecat i em anat fins a un altre quadre on hi havia varies fades, una d’elles era la fada Aurora la qual semblava que tenia ales i podia volar, però no, la guia ens ha fet veure que s’aguantava perquè el seu fill “el Vent” la feia volar. Aquesta fada, s’encarrega de despertar totes les fades tirant pètals de flors, en aquest moment la guia ens ha fet dormir i ens ha començat a tirar pètals de flors per sobre perquè ens despertéssim.

En aquest quadre també hi havia la fada de la nit a la qual, segons ens ha dit la guia, li costa molt marxar i la guia ens ha fet fer molta força per fer-la fora. També hi ha el follet del sol que porta una torxa amb foc, com el sol, (en aquest moment la guia pregunta als nens que porta la fada a la ma ). Per a les fades més dormilegues hi ha la fada de la rosada, que es dedica a tirar gotetes d’aigua per a despertar-les.

Ens ha fet buscar més fades i n’hem trobat una acabada de llevar, i aquesta tenia ales. Ens ha explicat el que fan les fades quan es lleven, ens ha dit que es renten les cames, els braços, les mans, la cara.... (tot interpretat amb gestos). Ens ha explicat el que mengen les fades per esmorzar, tot preguntant-nos a nosaltres (com si fóssim nens) Què mengen les fades? Ens ha dit que mengen llet de vaca, de cabra i fins i tot de cérvol i que dins la llet s’hi posen cereals.

Tot seguit em seguit buscant, i de cop nem trobat una assentada a una pedra. Aquesta fada estava allà perquè no podia dormir i se n’ha anat a passejar pel bosc i quan s’ha cansat a trobat una pedra i s’hi ha assentat. En el quadre s’apreciava que era de nit ja que es veia una mica la lluna. La fada d’aquest quadre estava observant altres fades que caminaven per sobre d’un llac que tenia al davant, es a dir per sobre de l’aigua (la guia pregunta: com es que poden caminen sobre l’aigua? I diu, perquè son molt lleugers). Aquestes fades estaven dansant per l’aigua perquè estaven molt contentes. Ens explica que les fades viuen al bosc i ens anima a anar a buscar un quadre on hi surti el bosc.

Quan ja l’hem trobat, ens ha explicat que en aquest bosc i vivien els follets. Ens ha ensenyat que en el quadre s’apreciaven diversos farcellets de llenya i ens ha explicat que els follets es dediquen a recollir la llenya. Ha explicat la història de que hi havia una persona que s’havia passat nit i dia observant el bosc per veure si enxampava els follets del bosc, però nomes va poder veure’ls per un momentet, i els va dibuixar (la guia treu un dibuix dels follets i fa preguntes de com van vestits i de que porten al damunt).

Seguidament ens ha parlat de que al bosc, les fades s’amaguen als arbres. Ens ha fet posar en posició d’arbre, ella a tret una vareta i ens ha dit que aniria picant al cap un per un per veure quins dels arbres eren fades amagades. Quan ens picava al cap havíem de somriure si érem fades i estar-nos quiets si érem arbres.
Quan em acabat, ens ha portat a una sala on ens ha fet ballar la dansa de les fades tot repetint i recordant el recorregut fet per el museu.

Penso que es una activitat molt divertida i a l’hora molt educativa per als nens, es una manera molt bona de fer-los conèixer diferents quadres mentre es treballa la imaginació. A més a més penso que es una activitat que els fa reflexionar molt ja que gira al voltant de les preguntes, com ara, que hi veieu en el quadre o què porten a les mans.... cosa que als nens els hi encanta ja que d’aquesta manera descobreixen.

Penso, com a futura professora, que aquesta activitat es pot començar a treballar dies abans d’anar al Mnac, parlant als alumnes de que són les fades, de com van vestides (inclòs fer els vestits), que són els follets, que fan els follets.




Imatges pròpies

dissabte, 20 de novembre del 2010

0

EL BLOC



QUÈ ÉS UN BLOC?

És un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un autor o diversos autors, on l’autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que consideri pertinent. A més a més de ser molt fàcils de crear i administrar, permeten que els lectors comentin els articles i que es creïn enllaços per temes entre blogs.

Són llocs personals autogestionats que generen comunitats, basades en interessos comuns i en la construcció compartida del coneixement
.
En referència a les implicacions educatives, cal destacar en primer lloc la seva facilitat d’ús, que permet incorporar-los en el treball habitual de classe de manera molt diversa.

La blogosfera és el terme amb el qual s’agrupa la totalitat de weblogs. Podem considerar la blogosfera com un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen una pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.

Parlem de blogosfera educativa quan ens referim a les xarxes de blocs relacionades amb els contextos educatius. Els blogs utilitzats en contextos educatius, es diuen edublogs.
Parts del bloc:

  • Llista de blogs: menú en que apareix la llista d’enllaços que l’autor d’un bloc recomana i que destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc o per altres elements que vulguin remarcar.
  •   Comentari: són el motor d’interactivitat entre l’autor i el lector.
  • Enllaç permanent: serveix per ellançar i recuperar ràpidament  les pagines independents  de cada article, sense que el pas del temps faci perdre a ubicació
  • Etiquetes i categories: són els elements que faciliten l’organització i identificació del continguts. Es poden organitzar les entrades per categories.
  •  Ping: és el sistema que s’utilitza per difondre els nostres articles.
  • Plugin: són complements que permeten ampliar les possibilitats pròpies d’una plataforma.
  • Post: article o entrada, el cos del contingut que forma el bloc.
  •  Retroenllaços: quan en un bloc es fa referència a un article o entrada publicat en un altre bloc, es crea una relació entre aquests blocs.

BLOGS EDUCATIUS:

Als alumnes els permet construir una identitat personal en el marc d’un context social i cultural. La concepció constructivista de l’aprenentatge i de l’ensenyament s’organitza entorn de tres idees fonamentals: 

  • L’alumne és el responsable útlim del seu propi procés d’aprenentatge.
  • L’activita constructiva de l’alumne s’aplica a un saber col·lectiu culturalment organitzat.
  • La funció del professor és ajudar-los  a enfilar aquesta activitat amb el saber col.lectiu culturalment organitzat que tracten de reconstruir.
La seva introducció a l’aula suposa una nova pràctica comunicativa, trenca la comunicació unidireccional, ja que el discurs de l’alumne té un destinatari, que no són només el professor i els companys d’aula, sinó qualsevol que el visiti cosa que afavoreix els aprenentatges mitjançant l’activitat del alumnes.

El fet que els alumnes i el professor es puguin convertir en editors suposa un canvi significatiu en el camp de l’aprenentatge de la composició escrita.

L’ús dels blocs com a mitjans de comunicació planteja, la necessitat d’ampliar el concepte d’alfabetisme a la competència per comunicar-se per escrit.

CLASSES DE BLOGS

Blogs de centre, blocs destinats a seminaris i cursos de formació en TIC per al professorat, blocs de professors, bloc d’aula del professor, bloc de professor-alumnes i bloc d’aula de l’alumne.

EINES PER SER INTEGRADES AL BLOC

  • Podcasting: consisteix en la creació d’arxius de so.
  • Presentacions: existeixen editors i serveis per crear ja la presentació directament en línea, sens necessitat d’instal·lar cap programa. Slideshare és un servei que permet crear un espai personal o penjar presentacions de diapositives i compartir-les.
Fonts: Balagué, F; Zayas,F. Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. 2009. Editorial UOC.

dijous, 18 de novembre del 2010

0

CODI EMBED O HTML

QUÈ ÉS EL CODI EMBED O HTML?

El codi Embed o HTM. és una seqüència de text que es troba a tots els llocs web com ara Youtube o Metacafe.

Aquest codi es útil per incerta el vídeo que vulguis a una pagina web, blog o plataforma sempre i quan o permetin.

En el següent vídeo es pot veure com incerta vídeos mitjançant el codi Embed, s’ha de remarcar que no nomes es poden incerta vídeos, sinó que pot ser qualsevol HTML ja sigui un productor, un arxiu flash…






Fonts d'informació: Blog, Foro de los foros
0

RSS

QUÈ ÉS EL RSS?

RSS és un format molt senzill per que puguis rebre directament en el teu ordinador o en una pàgina web online informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides. Aquesta informació s’actualitza automàticament.

Per rebre noticies RSS, la pàgina aura de disposar del servei RSS i s’haurà de tenir un lector RSS.

Gràcies al RSS, no tindràs que visitar cada una de les pàgines web que t’interessen per veure, si han inclòs algun article d’interès o no, ja que cada vegada que els articles s’actualitzen, també ho faran automàticament en el teu lector RSS.
 
Si vols més informació sobre els RSS clica aquí

Archivo:Feed-icon.svg

Fonts d'informació: RSS Explicado