Educació Blanquerna: 10/09/10

dissabte, 9 d’octubre del 2010

0

CAPACITATS CONDICIONALS

Les capacitats condicionals, formen part de l’espècie humana i s’han de desenvolupar i són essencials per el dia a dia.


RESISTÈNCIA: La resistència és beneficiosa per una bona qualitat de vida i per poder realitzar qualsevol tasca sense cansar-se. Per tenir una bona resistència, es molt important saber respirar ja que si no es respira correctament el cansament és més elevat.
La resistència també és molt beneficiosa per desenvolupar correctament els òrgans i provoca una millora cardiovascular.
Per a afavorir tots aquets factors en l’etapa infantil és molt important que els nens al llarg del dia estiguin en moviment de forma continuada ja que d’aquesta manera s’aconseguirà un millor desenvolupament dels òrgans.

FORÇA: Tenir força serveix per ser més eficient a l’hora de fer coses, tenir més seguretat i trovar-se millor amb un mateix. Si existeix un grau de força elevat es menys provable patir lesions. La força s’estimula amb qualsevol exercici.

VELOCITAT: La velocitat és essencial per poder realitzar de forma eficaç qualsevol moviment, i per la prevenció de molts accidents. Gràcies a la velocitat de reacció, podem evitar tenir un accident de cotxe, caure si entrebanquem, evitar que ens toqui algun objecte, etç ... A tot això la gent erròniament l’hi diu “reflexes”.

FLEXIBILITAT: És la capacitat de realitzar un moviment amb molta amplitud. Si no es te una bona flexibilitat amb els anys pot provocar danys musculars, com ara mals d’esquena.

La relació entre capacitats perceptiu motriu i les capacitats condicionals és que les dues ens permeten adquirir habilitats motrius.