Educació Blanquerna: 10/31/10

diumenge, 31 d’octubre del 2010

0

FLUXOGRAMES


El Fluxograma és una representació gràfica de la seqüència d’activitats d’un procés.
El Fluxograma mostra el que es fa en cada etapa, els materials que entren i surten del procés, les decisions presses i les persones involucrades.

Per a fer un fluxograma s’utilitzen un conjunt de símbols per representar l’etapa d’un procés, les persones i  la seqüència  de les operacions.

Els símbols més utilitzats són:

Límits: s’utilitza per identificar el principi i el final del procés





Operació: Representa una etapa del procés. El nom de l’etapa i qui fa l’acció es registra a l’interior del rectangle






Decisió:  Representa el punt del procés on s’ha de prendre una decisió. S’ha d’escriure la pregunta dintre el rombe. Dos fletxes surten del rombe, mostren la direcció del precés en funció de la resposta real








Fletxes: Signifiquen el sentit del procés










El Fluxograma, serveix per facilitar la comunicació entre les persones involucrades en el mateix procés. És una manera de mostrar de forma clara informació sobre el procés.

Font d'informació: Caja de Herramientas

El meu fluxograme: 























Adjunto el Link de l'eina utilitzada per crear el fluxograma: http://www.gliffy.com/

Com crear un fluxograma?


Es molt senzill, nomes cal obrir el programa GLIFFY , un cop a dins trobareu un full quadriculat en blanc, a partir d’aquí nomes cal crear el fluxograme desitjat a través de diferents símbols existents.
Per gravar-lo amb JPG cal anar a File, s’obrirà una finestreta amb diferents possibilitats, nomes cal  clicar a “exportar a GPEG”  i ja ho tenim.

0

DELICIOUS


Delicious es una pagina web on es poden guardar totes les nostres pagines preferides o les més visitades i tenir-les a ma des de qualsevol ordinador.

Per poder tenir-hi accés, ens hi em de registrar. És molt pràctic pujar la barra d’eines del Delicious al nostre navegador ja que d’aquesta manera la utilització és molt més rapida.

Per què fer servir el Delcious?

Les pagines web preferides, guardades al Delicious es poden tenir a ma des de qualsevol ordinador, estiguis on estiguis sempre i quan hi hagi Internet. Si es guarden al navegador personal nomes es poden tenir a ma des del propi ordinador.

Si hi ha algun problema amb el propi ordinador i no s’ha fet copia de seguretat es poden perdre totes les pagines web preferides. Amb el Delicious axiò no passa ja que les pagines estan guardades via on line.

Fonts d’informació:  Blog: Faqoff, informática para los que no saben informática:

Com indexar el Delicious al Blog o al Wiki?
 1.       Entrar al Delicious i clicar sobre Settings 
 2.       Un copa a dintre, buscar l’apartat Link Rolls. 
 3.       Dintre d’aquesta pàgina i trobarem el códi HTML el qual em de copiar. 
 4.       Un cop copiat, anem al nostre blog o Wiki i engaxem el codi HTML a un gadge de HTML.

Adjunto l'enllaç del Delicious