Educació Blanquerna: 12/18/10

dissabte, 18 de desembre del 2010

0

DROPBOX

El Dropbox et permet disposar d'un directori d'archius des de qualsevol ordinador, es a dir, crea una carpeta en el nostre PC i realitza una copia a través d'internet de tots els archius que hi dipositem en ell.

Dropbox, funciona instalant el programa en cada PC des del que volem accedir al directori virtual. Des de aquest moment, disposarem d'una carpeta en la que dipositar els nostre archius i a través de la qual podrem copiar, enganxar o arrosegar documents com si es tractes de qualsevol carpeta del PC.

Per a més informació clica aquí

Fonts d'informació: Bloc: Usuario compulsivo




0

PROGRAMARI LLIURE


El programari lliure és que dóna una mena de vida i intel·ligència a l’ordinador.
Programari, és el terme amb el qual es denomina el conjunt de programes informàtics. Existeixen diferents tipus de programari com ara de gestió d’empresa, de composició musical, etç… Però nomes existeix un sola categoria de programari: les aplicacions.

Quan parlem de programari lliure, no nomes ens estem referint a les aplicacions sinó també en altres tipus de programes que li donen vida a l’ordinador.

Cada programa està format per un conjunt de línies de codi escrites en algun dels múltiples llenguatges informàtics, a això se li diu el codi font. Els programadors poden escollir entre mantenir el codi font obert o tancar-lo amb cadenat. Si el mantenen obert, altres programadors podran accedir-hi entendre el funcionament del programa en canvi, si el tanquen ningú no pot accedir al seu codi.

Les condicions de la llicència d’un programa determinen que sigui o no sigui lliure:
  •  Les llicències lliures permeten que el programari pugui ser usat, copiat, estudiat... sense necessitat de més autorització i sense limitacions.
  •  Les llicències no lliures restringeixen l’ús, la còpia, l’estudi...exigint en general autoritzacions i limitacions.
Bona part del desenvolupament del programari lliure es realitza en processos sostenibles on els diners tenen un rol secundari o inexistent. Avui dia hi ha centenars de professionals involucrats en el desenvolupament del programari lliure.

Per a més informació clica aquí

Fonts d'información: bloc: Fem xarxa, Rubí a internet http://www.rubidigital.cat/comissionat/manual_programarilliure.html